Kulak Kalıbı ve Ölçüm Alımı - Ankara İşitme Cihazları

Kulak Kalıbı ve Ölçüm Alımı

İnsan kulakları dışarıdan genel olarak aynı yapıya sahip olsa da iç yapısı, kıvrımları ve kulak deliği yapısıyla olarak farklılık gösterebilir.  Ankara Kulak kalıbı ve ölçüm alımı hizmeti veren yerler mevcuttur fakat gerçekten ihtiyacınız olup olmadığınız konusunda kararsızsanız bu yazıyı okumanız faydalı olabilir. Kulak kalıpları 1920’den beri işitme cihazı fitinginin bir parası olarak ele alınmaktadır. Bilinen ilk kulak kalıbı 1922 yılında New Yorklu bir diş hekimi olan Mayer B. A. Scheir tarafından yapılmıştır. Scheir bu iş için protez diş yapımında kullanılan malzemeleri kullanmıştır. Kulak kalıbının bilimsel olarak ele alınıp incelenmesi, ilk olarak 1949 yılında Watson ve Toland’ın yazdığı “Hearing Tests and Hearing Instruments” isimli kitabında olmuştur. Ancak bu kitapta kulak kalıbının akustiği konusu ele alınmamış, sadece kullanım rahatlığı ve gerekliliği işlenmiştir. Kulak kalıbı akustiği konusunda ilk kapsamlı araştırmayı 1967 yılında Lybarger yapmış ve çalışmalarını “Earmold Acoustics” isimli kitabında yayınlamıştır. Kulak kalıbı konusundaki ilk sempozyum 25 Ağustos 1974 tarihinde Philadephia‘da Fogel & Mynders tarafından düzenlenmiştir. İkinci sempozyum, Danavox Vakfı tarafından 1975 yılında düzenlenmiş ve bu sempozyumdan sonra “ Earmolds and Associated Problems” isimli bir kitap yayınlanmıştır. Son yıllarda işitme cihazı teknolojisinde büyük gelişmeler meydana gelmiştir. Bu gelişmelerin en belirgin olanı işitme cihazı frekans alanının (frekans cevap aralığı) genişlemesi ve işlenen ses kalitesinin artmasıdır. Bu özelliklerin işitme cihazı kullanıcısına iletilebilmesi noktasında kulak kalıbının rolü ve önemi çok artmıştır. Killion geliştirdiği kulak kalıpları ile bu yeni özelliklerin sağladığı imkânları işitme cihazı kullanıcısına iletebilme yolunda ilk adımları atmıştır. Killion’nın açtığı bu yolda Bakke, Bennett, Goldberg, Johnson, Libby, Schlaegel, Macrea ve diğerleri büyük çalışmalar yaparak kulak kalıbı teknolojisinin bugüne gelmesini sağlamışlardır. Bütün bu çalışmalarda amaç, işitme cihazı tarafından yükseltilmiş olan seslerin azami fayda sağlayacak şekilde kullanıcıya iletilmesidir. Diğer bir deyişle daha iyi duyurmaktır. Bu derlemede kulak kalıplarının fonksiyonları, çeşitleri ve kullanılan materyaller, kulak kalıbı akustiği ve modifikasyonları ayrıntılı bir şekilde ele alınmıştır ve son olarak bakım ile ilgili öneriler sunulmuştur.

Kısaca özetlemek gerekirse kulak kalıpları kişisel ihtiyaca göre de tasarlanabilir. Mevcut olan hazır modeller eğer kulağınıza tam uyum sağlamıyorsa kendinize özel kulak kalıbı aldırıp işitme cihazınıza sahip olabilirsiniz.

Sizlerde bu hizmetten yararlanmak isterseniz web sitemiz üzerinden iletişime geçerek kulak kalıbı ve ölçü alımı hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Telefon
WhatsApp